07 april 2013

Påsken i Skåne

Här kommer som utlovat ett inlägg om vår påsk som spenderades nere i Skåne!

Vi åkte ner på fredagen och kom fram på eftermiddagen.
Efter vi spenderat några timmar hos S mamma och Loke fått leka med Antos åkte vi till S mormor och åt middag. Vi blev även kvar där och kikade på Lets Dance. Sov gjorde vi hos svärmor!


På lördag förmiddag hann vi med att träffa den här lilla tjejen som blivit stor sen vi såg henne sist vid nyår. Det är S kusins dotter Hilma. Hon känner ju inte igen oss, så lite fundersam var hon allt, och att sitta hos S gick bra en stund men sen var det inte roligt längre!



Efter vi träffat Himla åkte vi till Hörnsjöns handelsträdgård som ligger utanför Kyrkhult. Verkligen värt ett besök om man har vägarna förbi! Nu fanns det inte så mycket växter att titta på utomhus, men en kanin och några alpackor hälsade vi på. På en loge fanns en mysig butik med inredning! Jag köpte två ägg av fil de fer och en virkad väst. Tror minsann att det får bli ett besök nästa gång vi åker ner också!


På eftermiddagen åkte vi till S syster Sara, hennes Daniel och deras två barn Agnes och Gusten. De bor så otroligt mysigt på landet och jag får alltid sån längtan efter ett eget hus, en trädgård och massa projekt att snickra och måla när vi är hos dem. Tyvärr kan vi inte släppa Loke lös för det ligger ett stall i närheten och han springer dit på direkten, så han får snällt vara kopplad och titta på när barnen leker!


På gården finns även ett litet hus till hönorna och tupparna! 
De går fritt på dagarna men får vara i sitt hus om natten.


 Loke ligger och tittar på hönorna som är ute på promenad!


Vet inte vad sorten heter, men de ser för goa ut när de gungar fram! 


En av tupparna hade ont i sina ben, så han hängde inte med de andra...


På söndagen bjöds det på underbart väder och vi var ute och lekte en stund! Gusten hade fått ett fotbollsmål när han fyllde år, så det sparkades boll. 


Hej o hå!


Gusten är målvakt!


Agnes passade på att cykla en runda nu när snön smält bort. Efteråt låg vi på ett par stenar på ängen och njöt i solskenet!


Promenad i snö-täckta skogen...


Och på barmark! Solen värmde skönt!


Mina älsklingar!


Hemma hos svärmor blev det ordentligt med bus för Loke och Antos. De fungerar väldigt bra ihop och leker på lika villkor eftersom de båda är retrievers och lika stora.


Loke har hittat ett ställe som han gräver på varje gång. Varken kul med ett stort hål i gräsmattan eller en skitig hund!


Fort ska det gå! Dock brukar det vara tvärtom för Loke hinner inte med Antos...


Ta bollen om du kan!


Sen brottas de lite också!


På måndagen blev vi bjudna på middag av Arne och Caroline som har denna underbara utsikt från sitt hus.


Deras lilla Nea ser inte så bra, så hon låg och vilade i sin bädd. Loke förstod att hon inte var så kry, så han luktade bara på henne ibland och lät henne sedan vara. 


Vill passa på att skicka ett STORT TACK till alla för en mysig helg!

MÅNGA KRAMAR 

Inga kommentarer: