26 september 2012

Nackdelar

Som ni vet så är jag en flitig säljare och köpare på loppis-sidorna på facebook!
Många av mina bästa loppis-fynd har jag köpt där och jag har sålt mycket.
Föredrar det framför tex Tradera eller Blocket då man själv sätter det pris man vill ha, den som köper kommer och hämtar saken och man slipper packa och skicka!

De flesta är trevliga och enkla att göra affärer med, men som överallt annars finns det de som ska krångla och saknar respekt. Jag har flera gånger varit med om att en köpare inte dykt upp på bestämt tid/dag, att de vill att jag ska åka och lämna varan (hade det ingått gratis hemleverans hade jag skrivit det i annonsen), att man ska mötas vid Coop som inte ens ligger fem minuter från vårt hem för att de är för lata för att gå enda fram och människor som kommenterar o-genomtänka saker på andras auktioner. 

Här är ett exempel som känns väldigt onödigt!


Här har jag en som vill köpa lamporna för 300 kr, så kommer en annan och kommenterar att hon tycker det är dyrt då hennes bara kostade 99 kr när hon köpte dem.
För det första har hon ingenting med annonsen att göra så varför bry sig om att kommentera, när det dessutom är negativt hon uttrycker sig. För det andra vet hon inte vad jag köpt mina för och tycker jag att de är värda 300-350 kr utifrån nypriset är väl det upp till mig?
Jag har många gånger tänkt att "en sån såg jag där för mycket mindre än du vill ha" eller "såna finns i Ullared för si och så mycket". Men av respekt för andra och deras affärer är det en självklarhet för mig att enbart behålla mina tankar för mig själv. Bara för att jag har sett en sak för ett pris behöver det ju inte betyda att säljaren köpt det för samma. Vi lever ju faktiskt i ett konsumtionssamhälle där likadana produkter säljs i olika affärer med olika prisklasser!

Jag fick faktiskt ett meddelande från en av personerna som är admin för loppisen och han undrade om jag ville att han skulle ta bort hennes kommentar då den kunde förstöra affären, men jag sa att det var okej ändå. Hon svarade senare att hon var nöjd med sina egna lampor och inte kom ihåg om det var kampanj eller inte när hon köpte dem. Och lamporna fick jag sålda också, så det blev ju bra tillslut!
Blir bara irriterad på bristen på respekt då hon inte hade behövt kommentera något från första början...

Nej mina vänner, nu får det vara slut på klagandet!
Dags för mig att se senaste avsnittet av Project runway säsong 10 innan S kommer hem.

MÅNGA KRAMAR 

Inga kommentarer: