29 januari 2012

Stockholm och röda detaljer







Bilderna ovan inspirerar mig väldigt mycket. Jag är inte så mycket för röda detaljer, utan jag tittar mer på möblerna och väggarna/golven i rummen. Har alltid tyckt att det är fint med vita klädda stolar, men det känns en aning opraktiskt. Även fast man sitter på stolen och täcker den skulle det inte förvåna mig om en matbit letar sig under och fläckar ner! Jag gillar sängborden och lamporna i sovrummet och tycker det är en rolig detalj med en klocka på varje sidan av sängen! Ibland kan ju dygnen se väldigt olika ut fast man sover i samma säng!

Som jag skrev i förra inlägget har frånvaron på bloggen berott på min resa till Stockholm! Här följer en ganska lång redogörelse för vad jag har upplevt och vad jag ska göra på mitt jobb. Läs om ni orkar! :)

I onsdags var klockan ställd på 04:00, men eftersom kroppen var på helspänn hann jag med att vakna både en, två och tre gånger under natten och dessutom läsa fel på klockan så jag blev en aning förvirrad. Men allt gick bra och jag var framme i Stockholm vid åtta. På stationen blev jag hämtad av en kollega och färden bar av mot Järfälla. Vi skulle bo på Welcome Hotel och ha utbildningen på Barkarby Gård. Under dagarna hade vi utbildning från 08:30-17:30 med två fikapauser, lunch och ett antal fem-minuters break. På kvällarna åt vi fina tre rätters middagar och umgicks fram till tio-tiden då man var hyffsat trött i huvudet. Har nog aldrig ätit så mycket fin mat! Vi åt både på hotellet och på värdshuset Lasse Maja på Barkarby gård, som för övrigt är Sveriges äldsta värdshus. I fredags hade vi utbildning till två, sen åkte vi till Upplands Väsby för att hämta våra bilar. Det tog ett antal mil innan jag kände mig bekväm med bilen, men efter hemresan från Stockholm är vi kompisar. Det kommer bli väldigt många mil i den bilen, så det är ju tur att jag tycker om den!

Dagarna har varit väldigt givande och jag har lärt känna väldigt trevliga människor. Det kunde inte bli bättre! Självklart var det mycket korvstoppning till en början, men allt eftersom sjönk all information in och nu ser jag fram emot att ge mig ut och producera ett resultat! Jag arbetar för Meda OTC och ska sälja SB12 munskölj, boost och drops samt OTC-produkter (Over The Counter) som Zyx, Anti, Treo, Eeze, Becur, Novalucol, Inside och Calma. Jag ska åka runt till dagligvaruhandeln från Oskarshamn i söder till Trosa i norr och effektivisera säljytan för produkterna. Meda OTC satsar väldigt mycket på media och återinvesterar nästan 40 % av omsättningen, vilket gör att jag har väldigt bra marknadsföringsmaterial och generösa kuponger att tillgå. Vilket självklart gör det hela mycket enklare och roligare. Jag är där för att hjälpa butikerna öka deras försäljning, och det är den tanken och vetskapen jag alltid ska bära med mig!

I går fick jag en lista på mina butiker, och eftersom jag alltid vill slutföra saker jag påbörjar blev jag sittandes med att planera mitt körschema till klockan två på natten. Ska kolla igenom det nu igen, men det kändes som att jag fick ihop det bra. Det är ju väldigt svårt att planera eftersom man inte helt kan lita på Eniros uppskattning av hur lång tid det tar att köra, hur lång tid ett besök tar, om den ansvarige ens är där eller om det händer något oförutsett på vägen. Men det ska nog bli bra det här!

MÅNGA KRAMAR 

1 kommentar:

Zena sa...

Men vad spännande det låter!! Och vad kul att det gick bra i Stockholm! Det lät väldigt lyxigt och fint. Nu hör man på dig att du är taggad och det gillas ;) hoppas vi kan ses nån kväll i veckan! Många kramar till dig <3